fbpx

Milyen balesetbiztosítási elemek vannak a lakásbiztosításokban?

Kiemelt-kép-törött-lábú-férfi

Egy váratlan helyzetben nagy anyagi tehertől mentesítheti a biztosítottat egy lakásbiztosítás, de kiegészítő szolgáltatásai révén nem csak az otthonát és ingóságait, hanem magát a biztosítottat is védheti. A Bank360 elemzői ezért néhány biztosítótársaság esetén megvizsgálták, hogy milyen balesetbiztosítási szolgáltatásokat tartalmaz a lakásbiztosításuk.

Otthonaikat és ingóságaikat általában lakásbiztosítással védik a biztosítottak, például az olyan káresemények ellen mint a betörés, tűzkár, csőtörés vagy a mostanában gyakori viharkárok. Magyarország egyik legelterjedtebb biztosítási szolgáltatása a lakásbiztosítás, annak is köszönhetően, hogy egy lakáshitel, illetve a CSOK mellé kötelező az igénybevétele.

Mindezek alapján nem meglepő, hogy milyen rengeteg féle kiegészítő biztosítást lehet mellé kötni, amik közé tartozik az egészségbiztosítás és a balesetbiztosítás is.

A Bank360 elemzői ezért megvizsgálták, hogy a kiválasztott biztosítók lakásbiztosításai mellé milyen balesetbiztosítási csomagok érhetőek el.

Az Aegon OKÉ lakásbiztosításához igényelhető bővített balesetbiztosítás a haláleseti és maradandó egészségkárosodáson felül baleseti műtétre, égési sérülésre és csonttörés káreseményekre is térít.

Az Allianz Otthonom lakásbiztosításához egységenként 200 ezer forintos biztosítási összegért köthető kiegészítő családi balesetbiztosítás, egészen 2 millió forintig. A biztosítási összegtől függő térítési limiteket és szolgáltatásokat az alábbi táblázat tartalmazza.

A biztosítottak négy, emelkedő biztosítási összegű csomag közül választhatnak a Generali Házőrző lakásbiztosításánál. Ezek közül három csomag tartalmaz, – a legkisebbet leszámítva, – beépített balesetbiztosítást, de kiegészítő szolgáltatásként külön-külön is megköthetőek ezek a csomagok.

 

Balesetbiztosítási fedezeteket ezen felül az Egészség kiegészítő biztosításuk is tartalmaz, ami műtéti, haláleseti, illetve kórházi napi térítést foglal magába, három szinten.

Genertel lakásbiztosítása beépített balesetbiztosítással rendelkezik és téríti a baleseti halál és maradandó egészségkárosodás, illetve csonttörés káreseményeket. A kiegészítő családi balesetbiztosítása ezeken felül baleseti eredetű műtétre is fedezetet ad.

Groupama Minősített Fogyasztóbarát Lakásbiztosításához is igényelhető kiegészítő balesetbiztosítás, ami baleseti halál, maradandó egészségkárosodás, illetve égés káreseményekre térít. Külön köthető még a biztosítónál ezen felül baleseti csonttörésre és kórházi napi térítésre is biztosítás.

Két csomagja van az Union Értem lakásbiztosításához elérhető kiegészítő balesetbiztosításnak. A Standard és az Extra csomagok fedezetei azonosak, de utóbbinak magasabbak a térítési limitei. Mindkét szintje a biztosításnak kiterjed baleseti halál, maradandó egészségkárosodás, műtéti térítés, sérülés és égés káreseményekre.

Forrás: mfor.hu

 

Scroll to Top
Scroll to Top

Központi irodánk a mai napon (2023.04.20) áramkiamaradás miatt ZÁRVA TART!

A weboldalon sütiket használunk annak érdekében, hogy igényeinek megfelelő szolgáltatásokat nyújthassunk, illetve releváns hirdetéseket jeleníthessünk meg. Tudjon meg többet​