fbpx

Fenntarthatósági tájékoztató – SFDR Rendelet

SFDR – Megfelelés a Közzétételi rendeletnek

A Gyémántház Biztosítási Gyémántház Kft. Kft.., mint érintett biztosításközvetítő a SFDR rendelet szerint a közzétételi szabályzatát a vele munkaviszonyban és megbízási jogviszonyban álló biztosítási ügyintézőkkel és ügynökökkel az alábbiak szerint intézi:

 1. A Gyémántház Kft. a tanácsadási stratégiájában szereplő biztosítási tanácsadásra utalóan az integrálásra vonatkozó (SFDR rendelet 3. cikk) alapján alakította ki a tevékenységének technikai, politikai szabályzatát. Tevékenységünket a közvetítői munkánk hozzáadott értéke szerint mindvégig tanácsadással végezzük

A rendeleti előzmények az alábbiak:

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2019/2088 RENDELETE (2019. november 27.) a pénzügyi szolgáltatási ágazatban a fenntarthatósággal kapcsolatos közzétételekor (továbbiakban: SFDR rendelet), amely 2021. március 10. napjától a fenntartható befektetések  előmozdítását célzó keret létrehozásáról, valamint az (EU) 2019/2088 rendelet módosításáról szóló, az EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2020/852 RENDELET (2020.június 18.)-ében foglalt módosításokkal lép hatályba.

 1. Tanácsadó cégünk képviseletében kijelentjük, hogy a befektetési egységeket tartalmazó személybiztosítási, pénzügyi termékek esetében a biztosítási tanácsadásunk során figyelembe vesszük a fenntarthatósági tényezőkre gyakorolt káros hatások észlelését és segítjük partnereinket az alapos eligazodásban és kockázataik csökkentésében.
 2. A javadalmazási politikájában a Gyémántház Kft. cégünk betartja és betartatja a fenntarthatósági kockázatok integrálásával az EU aktuális utasításait az IDD (2016/97 EU irányelvek szerint.
 3. Cégünk vállalja, hogy a szerződött biztosítók által részünkre rendelkezésre bocsájtott termékekre vonatkozó szerződéskötés előtti tájékoztatókat átadjuk az ügyfelek részére szerződéshez kapcsolódó dokumentumok (ÁSZF) részét képezik.

A szerződéskötést megelőző tájékoztatások 2021. március 10.-től a biztosítók honlapján, termékek oldalain és a speciális termékoldalakon érhetők el.

Előírás a Gyémántház Kft. biztosítási tanácsadási stratégiájára és politikájára vonatkozóan

A Gyémántház Kft. SFDR rendelet szerinti technikai és tevékenységi politikájának szabályzata a fenntarthatósági kockázatok tanácsadásra vonatkozó integrálására.

A tanácsadó cégünk a közvetített pénzügyi termékek, befektetési egységekhez kötött, a biztosító társaságok személybiztosítási termékeiknek értékesítése során minden együttműködő pénzintézet saját fenntarthatósági szabályzatainak elérhetőségét megadjuk a szerződéskötés előtt ügyfeleink részére.

A gyakorlati tanácsadással értékesített termékek közötti összehasonlítást a TKM mutatók elérhetőségének közreadásával is segítjük.

A javadalmazási politikánkban az IDD (2016/97 EU) irányelvek betartását elsődlegesen alkalmazzuk. A közzététel alkalmazásával információt nyújtunk az ügyfeleink részére a tanácsadó, Gyémántház Kft. cégünk a fenntarthatósági kockázatok integrálása tekintetében, hogy folyamatosan a javadalmazási politikánk nem mond ellen a partnereink befektetési érdekeinek, sőt ügyfélbarát módon intézzük a pénzügyi termékek értékesítését.

Fenntarthatósági politikával kapcsolatos információk

 • A Gyémántház Kft.-nek saját fejlesztésű befektetési terméke nincs.
 • Kizárólag más szolgáltatók (biztosító társaságok) befektetési termékeit közvetíti. Ezen termékek tulajdonságaira, befektetési politikájára, döntéseire, preferenciáira nincs ráhatása.
 • Ezért a Gyémántház Kft. tevékenysége során minden esetben a szerződéskötés előtt megismerteti megbízóját a biztosítók által rendelkezésre bocsátott, e tárgykörbe tartozó tájékoztatóval, illetve azt megbízója részére átadja. Ezt a közvetítési folyamatba – mint kötelező lépest – tanácsadói részére előírja, oktatja, illetve ellenőrzi, illetve gondoskodik tanácsadói rendszeres és szakszerű képzéséről.
 • A Gyémántház Kft. a közvetítési folyamat során megbízója fenntarthatóság témakörében felvetődő kérdéseire legjobb tudása szerint válaszol, illetve a fenntarthatósági, ESG szempontokat ajánlásai és tanácsadása során figyelembe veszi, amennyiben megbízója ezt, mint választási szempontot elfogadja.
 • Javadalmazási politikával kapcsolatos információk

A Gyémántház Kft. szem előtt tartva az etikus üzleti magatartással kapcsolatos elvárásokat ösztönzési rendszerét úgy alakítja ki, hogy az eljárás minden szakaszában a Megbízó érdekeinek elsődlegessége érvényesüljön, illetve Megbízói a kínálatból a számukra legmegfelelőbb biztosítási módozatot köthessék meg.

Ennek érdekében a Gyémántház Kft.:

 • A hozzá befolyt díjazás előre meghatározott százalékát fizeti alvállalkozóinak javadalmazásként biztosítótól és módozattól függetlenül.
 • Alvállalkozóit rendszeres képzésben részesíti, szaktudásukat ellenőrzi.
 • A közvetítés során alvállalkozói részére biztosítja, hogy a Megbízó érdekeit szem előtt tartva legjobb tudásuk szerint, szakmailag megalapozottan, végezzék tevékenységüket, e tekintetben semmilyen módon nem befolyásolja őket.
 • A közvetítés folyamatát rendszeresen ellenőrzi. Amennyiben arra utaló jeleket észlel, hogy a közvetítés nem a vonatkozó szabályok, szakmai irányelvek szerint történt, illetve annak során a Megbízó érdeke sérült, erről a Megbízót haladéktalanul tájékoztatja, megoldási lehetőséget kínál fel, illetve a közvetítő alvállalkozó javadalmazását jogosult visszatartani.
 • A Gyémántház Kft. ügyfeleivel hosszútávú, tartós és fenntartható együttműködésre törekszik, melynek során kifejezett célja, hogy megbízója valamennyi szerződését hosszú távon kezelje, átlátva megbízója teljes biztosítási portfólióját és azt a megbízója számára a lehető legjobban alakítsa ki, illetve módosítsa. Megbízója érdekeit tevékenysége során előtérbe helyezi. Alvállalkozóitól is ezt várja el. A hosszú távú, tartós ügyfélkapcsolat jelentette gazdasági előny képes ellensúlyozni az egyes biztosítók által az egymást helyettesítő termékekre alkalmazott díjazások közötti eltéréseket. Azaz a helyettesítő termékek díjazásai közötti esetleges többlet javadalmazásnál nagyobb előnnyel és értékkel bír a Megbízó bizalmán alapuló hosszútávú együttműködés.
 • A Gyémántház Kft. javadalmazási politikáját úgy építette fel, hogy az ne ösztönözzön a fenntarthatósági kockázatokra negatív hatást gyakorló biztosítási termék előtérbe helyezésére.

Időbeli hatály

A Javadalmazási Politika határozatlan időre szól és évente felülvizsgálatra kerül.

A szabályzatunkat minden alkalmazottunk és megbízottunk részére kötelező alkalmazás és tudomásulvétel céljából elküldtük.

Scroll to Top

Központi irodánk a mai napon (2023.04.20) áramkiamaradás miatt ZÁRVA TART!

A weboldalon sütiket használunk annak érdekében, hogy igényeinek megfelelő szolgáltatásokat nyújthassunk, illetve releváns hirdetéseket jeleníthessünk meg. Tudjon meg többet​