fbpx

Minden magyar autós kötelessége a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás megkötése, azonban nem mindegy, hol kötjük meg. A piac változatossága miatt jelentős különbségek lehetnek az árakban, ami azt jelenti, hogy Ön akár több tízezer forintot is megtakaríthat évente. Cégünk segít Önnek kiválasztani, hogy melyik biztosító társaság kínálja a legkedvezőbb kötelező biztosítást az Ön számára.

Becslések szerint mintegy 600 ezer robogó közlekedik Magyarországon, ezek közül azonban csak minden hatodikra fizetnek rendszeresen kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (KGFB). Pedig a tulajdonosok mindössze évi 6-8 ezer forintos díjért kockáztatják a bírságot és egy esetleges baleset során okozott kár megfizetését – figyelmeztetnek az alkuszok.

A köznevelésben, a szakképzésben, illetve a felsőoktatásban részt vevő másfél millió gyereknek és fiatalnak van államilag támogatott baleset-biztosítása, de a biztosítók szerint érdemes kiegészítő védelemre is áldozni.

Az UNION statisztikái szerint 2019 nyarán átlagosan több mint 150 ezer forintba került a biztosítónak egy-egy utasbiztosítással rendelkező károsult ellátása, ráadásul az elmúlt két évben tovább romlott a helyzet.  A pórul járt ügyfelek átlagéletkora 34 év, a legtöbben betegség miatt hívják a biztosítót idén nyáron Az idén nyári szezonban, augusztus 23-ig a bajba jutott utazók

A tavalyi év részletes biztosítói adatsorokat mutatja be a Magyar Biztosítók Szövetségének most megjelent évkönyve. Az üzleti eredmények, valamint a biztosítókkal szembeni lakossági bizalom alakulása összefüggenek egymással. Ez derül ki a most közzétett Magyar Biztosítók Évkönyve (Mabisz) 2021-ből. Tavaly a szövetség tagjainak díjbevétele 1.242.885.664 milliárd forint volt, amely 3,8  százalékkal, valamivel több, mint 45 milliárd forinttal haladta

Kiemelt-kép-törött-lábú-férfi

Egy váratlan helyzetben nagy anyagi tehertől mentesítheti a biztosítottat egy lakásbiztosítás, de kiegészítő szolgáltatásai révén nem csak az otthonát és ingóságait, hanem magát a biztosítottat is védheti. A Bank360 elemzői ezért néhány biztosítótársaság esetén megvizsgálták, hogy milyen balesetbiztosítási szolgáltatásokat tartalmaz a lakásbiztosításuk.

Magyarországon a koronavírus-járvány már több mint 30 ezer áldozatot szedett, legtöbben a harmadik hullám idején vesztették életüket a fertőzés következtében. A megnövekedett halálozási rátával összefüggésben a Bank360 elemzői arról kérdezték a biztosítókat, hogy a járvány hogyan érintette az életbiztosítási kifizetéseket.

A biztosító már megint nem fizetett – aligha van olyan ember, aki legalább egy ismerősétől ne hallotta volna ezt a mondatot, pedig az esetek többségében elkerülhető lenne a probléma. Peremiczki István biztosítási szakértő szerint a leggyakoribb hiba az, hogy nem a megfelelő értéken biztosítják az ügyfelek a vagyontárgyaikat, de rendszeresen előfordul az is, hogy a

A pandémia miatt sokan kocsival, motorral kerülték el a tömegközlekedést, a home office egyértelműen elterelte az embereket az utakról, 23 százalékkal csökkent is a károk száma tavaly. A balesetnél azonban többet fizetett a biztosító: közel ötödével nőtt az átlagkár értéke.

KGFB Kiemelt kép

Sokan tudják, hogy az évek során megszerzett kgfb bonust átvihetjük az új szerződésre is. Egy csapásra elveszítjük viszont a kedvező lehetőséget, ha előző kgfb-szerződésünk díjnemfizetés miatt szűnt meg vagy ha legalább két évig nem vásároltunk új autót. A buktatókról szólnak a jegybank pénzügyi békéltetői esettörténetei is.

Scroll to Top
Scroll to Top

Központi irodánk a mai napon (2023.04.20) áramkiamaradás miatt ZÁRVA TART!

A weboldalon sütiket használunk annak érdekében, hogy igényeinek megfelelő szolgáltatásokat nyújthassunk, illetve releváns hirdetéseket jeleníthessünk meg. Tudjon meg többet​