fbpx

KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS: Minden, amit 2023-ban tudni érdemes

Minden magyar autós kötelessége a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás megkötése, azonban nem mindegy, hol kötjük meg. A piac változatossága miatt jelentős különbségek lehetnek az árakban, ami azt jelenti, hogy Ön akár több tízezer forintot is megtakaríthat évente. Cégünk segít Önnek kiválasztani, hogy melyik biztosító társaság kínálja a legkedvezőbb kötelező biztosítást az Ön számára.

Miért Fontos a Kötelező Gépjármű Biztosítás?

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás, vagy KGFB, minden magyar autós számára alapvető követelmény. Ez a biztosítás minden kárt fedez, amit a sofőrök egymásnak okoznak. Ha nincs KGFB, egy egyszerű koccanás komoly költségeket jelenthet, és még a forgalmi engedély is bevonásra kerülhet. Ráadásul bírság és fedezetlenségi díj is kiszabható, ha valaki nem rendelkezik érvényes biztosítással.

A Biztosítási Díjak Változása és az Éves Felülvizsgálat Fontossága

A biztosítók díjai nagy mértékben változhatnak, ezért érdemes minden évben újra kalkulálni a díjakat. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás szolgáltatásaiban, amelyek törvényileg meghatározottak, nincs különbség, így érdemes a legalacsonyabb ár szerint választani. Fontos megemlíteni, hogy a kötelező biztosítások ára 2024-ben átlagosan 15%-kal emelkedik. Ez azt jelenti, hogy a jövő évre vonatkozóan még inkább megéri áttekinteni a különböző biztosítási ajánlatokat, hogy a legkedvezőbb díjat választhassa.

Ebben az évben a díjak változását számos tényező befolyásolja, köztük a piaci trendek és a gépjárművek típusai. A díjak emelkedését vagy csökkenését meghatározhatják a biztosítottak korábbi kártörténetei, a járművek típusai és életkora, valamint a gépjármű üzemben tartók lakóhelye. Ezen tényezők alapján az idei évben is tapasztalhatunk jelentős eltéréseket a különböző biztosítók díjai között. Ezért különösen fontos, hogy minden ügyfél számára kínáljunk személyre szabott tanácsadást, hogy a legjobb döntést hozhassa meg kötelező biztosításával kapcsolatban.

Milyen Járművekre Érvényes a Kötelező Biztosítás?

A KGFB nem csupán a személy- és teherautókra, hanem motorkerékpárokra, rendszám nélküli robogókra, utánfutókra, lakókocsikra és mezőgazdasági gépekre is kötelező.

Hogyan Válasszuk ki a Megfelelő KGFB-t?

Segítségünkkel kiválaszthatja a legmegfelelőbb kötelező gépjármű-biztosítást. Jöjjön el irodánkba, ahol szakértőink segítségével kiszámoljuk a legjobb díjat, és az egész folyamatot – a felmondástól az új szerződés megkötéséig – mi intézzük, plusz költségek nélkül.

Mikor és Miért Érdemes Váltani?

2024-től a kötelező biztosítások díja átlagosan 15%-kal növekszik. Éppen ezért most különösen érdemes megfontolni a biztosító váltását. Amennyiben váltani szeretne, ezt az évforduló előtt legkorábban 60 nappal teheti meg, de a meglévő szerződést 30 nappal az évforduló előtt fel kell mondani. Ügyeljen a határidőkre, hogy ne maradjon le a lehetőségről!

A Bonus-Malus Besorolási Rendszer

A bonus-malus rendszerrel a biztosítók a kármentes vezetést jutalmazzák (bonus), míg a károkozás esetén a kedvezményt megvonják, illetve pótdíjat állapítanak meg (malus). Ez a rendszer alapvetően a biztosítottak múltbeli kártörténetét veszi figyelembe a díjszabásnál. Ha egy sofőr kármentesen vezet, kedvezőbb díjazásban részesülhet a következő biztosítási időszakra. Az új szerződéskötés során a biztosítók a korábbi kártörténeti adatok alapján sorolják be a gépjárműveket a megfelelő bonus-malus osztályba. Ez azt jelenti, hogy ha Ön károkozás nélkül vezet, kedvezőbb díjat kap a következő biztosítási időszakra. Ezzel jelentős összegeket takaríthat meg évente.

A Biztosítás Felmondása és Újrakötése

A KGFB felmondása az évforduló előtt legalább 30 nappal lehetséges. Az újrakötések többségét az alkuszok, mint mi, kezelik, így az egész folyamatot mi intézhetjük Ön helyett, az új szerződés megkötésétől kezdve a felmondáson át, minden további költség nélkül.

Miért Válasszon Minket?

Cégünk azért jött létre, hogy segítsen Önnek a legmegfelelőbb biztosítás megtalálásában. Személyre szabott tanácsadással, hatékony ügyintézéssel és átlátható folyamatokkal várjuk, hogy Ön a legjobb döntést hozhassa meg biztosításai kapcsán.

Irodánk elérhetősége:

Útvonal

Kiindulási cím::

Nyitvatartás:

Hétfő08:00 - 18:00
Kedd08:00 - 18:00
Szerda08:00 - 18:00
Csütörtök08:00 - 18:00
Péntek08:00 - 18:00
Szombat08:00 - 12:00

A KGFB nem csak jogi kötelezettség, hanem fontos része a felelős autózásnak. Válassza cégünket, hogy segíthessünk Önnek a legjobb döntés meghozatalában, és biztonságban érezhesse magát az utakon.

(Források: Portfolio.hu, Pénzcentrum.hu, AzÉnPénzem.hu)

Scroll to Top
Scroll to Top

Központi irodánk a mai napon (2023.04.20) áramkiamaradás miatt ZÁRVA TART!

A weboldalon sütiket használunk annak érdekében, hogy igényeinek megfelelő szolgáltatásokat nyújthassunk, illetve releváns hirdetéseket jeleníthessünk meg. Tudjon meg többet​