fbpx

Rólunk

Kik vagyunk?

A GYÉMÁNTHÁZ Kft. szerződéses kapcsolatban áll a magyar piacon működő biztosító társaságokkal. Nyíregyházi központú vállalatunk az Észak alföldi régió minden pontján, magas színvonalon képes a biztosításai folyamatos kezelésére és az esetleges kárrendezésben – a megbízó oldalán – való közreműködésre. 

Vállalatunkról

Társaságunk a Magyar Nemzeti Bank engedélyével működő, Nyíregyháza központú, magyar tulajdonú korlátolt felelősségű társaság. A Gyémántház Kft.-t magánszemélyek alapították 1992. decemberében.

Társaságunk rendelkezik a Magyar Nemzeti Bank (jogelődje:Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete) által kibocsátott működési engedéllyel.
(Eng . sz.: 38/1994). 

GYÉMÁNTHÁZ Kft. szerződéses kapcsolatban áll a magyar piacon működő összes meghatározó biztosító társaságokkal. Társaságunk az Észak alföldi régióban, magas színvonalon képes a biztosítás folyamatos kezelésére és az esetleges kárrendezésben – a megbízó oldalán – való közreműködésre. 

Az alkusz a tevékenységét az ügyfelek érdekében, az ügyfelek megbízásából végzi. Társaságunk biztosítási alkuszként minden esettben az ügyfelei megbízásából jár el a biztosítók felé, képviselve az ügyfelet.

Munkatársaink felsőfokú biztosítási szakképzettséggel, közgazdasági és nemzetközi adószakértői, pénzügyi- és számviteli főiskolai, biztosítási szakközgazdászi, mérnöki és rendszerszervezési diplomával rendelkeznek. Társaságunk dinamikus fejlődését, eredményes működését, színvonalas szolgáltatási minőségét a korszerű informatikai és telekommunikációs háttér biztosítja.

Munkánkról

A Magyar Értelmező Kéziszótár szerint: alkusz az a személy, aki valamilyen ügyben tárgyal, alkudozik. A biztosítási alkusz: a biztosított érdekében tárgyal, alkudozik, a biztosított és a biztosítótársaság közötti híd szerepét tölti be. 

Mindenkinek szüksége van rá, akinek van mit féltenie, és annak is, akinek az idejével és pénzével takarékosan kell bánnia. A biztosításhoz szerencsére mindenki ért, de 12 biztosítótársaság imponáló termékválasztékából kiválasztani a testre szabott megoldást, nem könnyű feladat. 

„Ezt érdemes szakemberre bízni!” 

Segítségünkkel tucatnyi biztosítási ügynök meghallgatása, és több száz oldal biztosítási szabályzat tanulmányozása nélkül kapja meg az optimális biztosítások megkötéséhez szükséges információkat. A GYÉMÁNTHÁZ szakmai tudásával, piaci ismereteivel, adókímélő tanácsaival szolgálja megbízóját. 
Versenyhelyzetet teremt a biztosítók között, így alkudja ki a legkedvezőbb feltételeket.

 • Javaslatokat készítünk a „testre szabott”, egyedi biztosítási megoldásokra. 
 • Tevékenységünk kiterjed a Megbízónk szakmai munkáját támogató biztosítási konstrukciókra és módozatokra is. 
 • Alkuszként látjuk el az üzletkötői, ügynöki, biztosításközvetítői feladatokat.
 • Javaslataink alapján a típus- és egyedi biztosítások esetében a legkedvezőbb ajánlatok közül választhatja ki a megfelelő kockázati fedezetet.
 • Biztosításközvetítői, alkuszi tevékenységünk kiterjed a Megbízónk személy-, felelősség-, vagyon- és gépjármű biztosításaira is. 
 • Átvállaljuk a Megbízónk biztosítási adminisztrációs teendőit (nyilvántartás, díjfizetés figyelése, díjátutalás bonyolítása, díjigazolás és zöld-kártya beszerzése, stb. Káresemény esetén tanácsot adunk, és közreműködünk a szakszerű és gyors kárrendezésben.
 • A lízing és hitelügyletekkel foglalkozó Megbízóinknak a szervezetük működési struktúrájához igazított biztosítási monitoring és szerződéskezelő rendszert dolgozunk ki. Igény esetén teljes körűen működtetjük is azt. Foglalkozunk gépjárművek átíratásával és eredetiség vizsgálattal is.
 • Társaságunk szolgáltatásai az ügyfél részére szabály szerint díjmentesek, mert azok ellenértéke a biztosítási díjba beépített és a biztosító által folyósított jutalék. 
 • Felmérjük biztosítási igényét vagy szándékát
 • Segítünk kiválasztani az Ön számára legelőnyösebb biztosítási terméket
 • Amennyiben szükséges megversenyeztetjük a biztosító társaságokat
 • Értelmezzük Önnek a nehezen értelmezhető feltételeiket
 • Képviseljük az Ön érdekeit a biztosítási szerződés megkötésekor
 • Jelezzük önnek, ha elavult a biztosítása, vagy találtak ki jobbat a biztosítók
 • Jelezzük azt is, amennyiben előnyösebb termék jelenik meg a piacon
 • Ha kára van, nem hagyjuk magára, segítjük a kárrendezésben

Biztosító, alkusz? - Mi a különbség?

Gyakran találkozunk azzal, hogy ügyfeleink nem tudják pontosan kivel, milyen szerződésben állnak, mi az alkusz és mi a biztosító szerepe, feladata.

Leegyszerűsítve: a biztosító, aki biztosítási tevékenységet végez, az alkusz (legyen az egy cég vagy egy független biztosítási ügynök) pedig eljár az ügyfél érdekében. Tulajdonképpen az alkusz az ügyfél érdekeinek képviselője egy biztosítás megkötése során.

Tehát a nálunk kötött biztosítás egy választott biztosítónál lesz (ő nyújta a biztosítási szolgáltatást), a Gyémántház Kft. pedig nem egy biztosító. Azaz Ön megbíz minket, hogy az Ön igényeinek az alkusza járjon el a biztosítása beszerzésében, segítsen Téged ebbe úgy, hogy az igényeit felmérve és ezeket szem előtt tartva segítsen megtalálni a legmegfelelőbb biztosítási módozatot. 

Mivel jobb a Gyémántház mint közvetlenül a biztosító?

 • Alkuszként több biztosító terméke érhető el egy helyen, így nem csak egy biztosító által kínált biztosításokat érheti el, van „választék” és nem kell körbe járnia az összes biztosítót a jó döntéshez.

 • Ha több biztosítása van, egy helyen kezelheti azokat. Ha van egy kötelező biztosítása az A) biztosítónál, egy casco biztosítása a B) biztosítónál valamint egy lakásbiztosítás a C)-nél, akkor nem szükséges 3 különböző helyen kezelni őket, az összes elérhető egy helyen.

 • Így a legköltséghatékonyabb. A biztosítási díj nem lesz kedvezőbb közvetlenül a biztosítónál sem, így egy alkusz segítségével találhatja meg a legjobb ajánlatot.

Összefoglalva

GYÉMÁNTHÁZ minden esetben Ügyfele megbízottja, eltérően a biztosító társaságok üzletkötőitől, ügynökeitől. Minden esetben és körülmények között ügyfeleink érdekeit képviseljük a biztosító társaságokkal szemben, úgy hogy a biztosítók munkájának egy részét is magunkra vállaljuk a kockázati vizsgálatoktól, a kötvények és a szerződések folyamatos kezelésén át, egészen a károk ügyintézésének lebonyolításáig. 

A biztosítók ezért a beszedett biztosítási díj munkánkkal arányos részét fizetik nekünk, tehát Ügyfeleink részére ingyenesek szolgáltatásaink. 

Élő biztosítás
+
Kötvény
Elégedett ügyfél
+
heart-icon.png
Év tapasztalata
Év tapasztalat
Szkamai díj
award-icon-free-img.png
Scroll to Top

Központi irodánk a mai napon (2023.04.20) áramkiamaradás miatt ZÁRVA TART!

A weboldalon sütiket használunk annak érdekében, hogy igényeinek megfelelő szolgáltatásokat nyújthassunk, illetve releváns hirdetéseket jeleníthessünk meg. Tudjon meg többet​