fbpx

Ingyenes balesetbiztosítás gyerekek számára!

A szülők többsége nem tud az állam által finanszírozott általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításról melynek fedezete minden 3. és 18. életévét betöltött gyermeknek alanyi jogon jár. Ebben az évben ezt a fedezetet az Allianz Hungária Zrt. biztosítja a gyermekek számára.

A biztosítás a nap 24 órájában érvényes otthon, az utcán, óvodában, iskolában, kirándulás közben, nyaraláskor. Belföldön és külföldön történt balesetekre egyaránt jár. A nyári baleseteket utólag is be lehet jelenteni.

Az általános gyermek- és ifjúsági baleset-biztosításról szóló 119/2003. (VIII. 14.) Kormányrendelet alapján minden 3-18 év közötti gyermeknek jár az állami balesetbiztosítás. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által 2016-ra meghirdetett közbeszerzést az Allianz Hungária Zrt. nyerte meg, így az Allianz biztosíthatja az idei évben a gyermekeket.

A KSH adatai szerint közel másfélmillió, felnőttkorba nem lépett óvodást és iskolást érint az államilag finanszírozott konstrukció. A díjmentesség mellett előnyt jelent, hogy az Allianz nemcsak akkor nyújt szolgáltatást, ha a gyermekkel az óvodán vagy az iskolán belül történik baleset, hanem egész évben, bel- és külföldön szerzett sérülésekre is egyaránt térít, így érdemes erről a szülőknek is tájékozódni.

A biztosító szolgáltatása

Biztosítási kockázat megnevezése Szolgáltatás mértéke
Baleseti halál 200 000 Ft biztosítási összeg
Csonttörés 3 000 Ft biztosítási összeg
Maradandó egészségkárosodás (rokkantság)
– amennyiben a rokkantság foka 1–9% 3 000 Ft
– amennyiben a rokkantság foka 10–29% 50 000 Ft
– amennyiben a rokkantság foka 30–100% 300 000 Ft biztosítási összegnek a
rokkantság fokával megegyező százaléka

Az Allianz statisztikái szerint a leggyakoribb személyi sérülés csonttörésből és csontrepedésből fakad a 3-18 év közötti fiatalok körében. A kárbejelentések több mint 80 százalékát ezek a sérülések jelentik. Fontos felhívni rá a figyelmet, hogy ez a típusú védelem nem helyettesíti az utasbiztosítás védelmét egy külföldi utazás során, a külföldi ellátás költségei magasak lehetnek, így arra továbbra is szükséges külön utasbiztosítást kötni. Mindemellett, ha a gyermekeinkről van szó, akkor sokak számára a széleskörű védelem a legfontosabb. Az Allianz egyéni személybiztosítási konstrukciói között az aktuális élethelyzetnek és igényeknek megfelelő, kombinálható biztosítási csomagok találhatóak.

Szolgáltatási igénybejelentő az államilag finanszírozott gyermek balesetbiztosításhoz

Scroll to Top
Scroll to Top

Központi irodánk a mai napon (2023.04.20) áramkiamaradás miatt ZÁRVA TART!

A weboldalon sütiket használunk annak érdekében, hogy igényeinek megfelelő szolgáltatásokat nyújthassunk, illetve releváns hirdetéseket jeleníthessünk meg. Tudjon meg többet​