fbpx

Sok szülő nem tudja: minden magyar iskolásnak jár az ingyen biztosítás

A köznevelésben, a szakképzésben, illetve a felsőoktatásban részt vevő másfél millió gyereknek és fiatalnak van államilag támogatott baleset-biztosítása, de a biztosítók szerint érdemes kiegészítő védelemre is áldozni.

Az idén eddig megközelítőleg 7000 káresemény bekövetkeztekor fizetett az Uniqa Biztosító Zrt. az  államilag támogatott általános gyermek- és ifjúsági baleset-biztosítás után. A bejelentések 98 százaléka csonttörésre vonatkozott – közölte a Világgazdasággal a biztosító. Több mint másfél millió a köznevelés, szakképzés és a felsőoktatás képzéseiben részt vevő gyermek és fiatal az év végéig az Uniqa jóvoltából államilag finanszírozott baleset-biztosítási védelemben részesül.

A biztosítási esemény bekövetkezésekor meghatározott mértékig fizet a biztosító: baleseti halál esetén 200 ezer, csonttörés bekövetkeztekor 3000, rokkantság esetén 300 ezer forintig.

A felnőtt szerződöttre kialakított szolgáltatások mellett a gyermekekre köthető kiegészítő biztosításra is érdemes gondolni – mondta a Minisán Attila, az Uniqa lakossági személybiztosítások termékmenedzsmentjének vezetője. Hozzátette, a leggyakoribb biztosítási esemény ebben az életkorban a csonttörés, ennek a fedezetnek a szolgáltatási összegét megemelték. Emellett a leggyakoribb biztosítási kifizetések a csonttöréshez gyakran kapcsolódón műtéti és kórházi ellátások, napi térítések.

Az iskolakezdéssel egyidejűleg nőtt az érdeklődés a gyermekek számára kialakított csomagok iránt az Aegonnál is – mondta Lipták Mónika, az Aegon életbiztosítási üzletágának igazgatója. A biztosítónál két, kifejezetten gyerekek és egy a Z-generáció számára összeállított csomagcsalád érhető el.

Az életbiztosítási üzletág igazgatója szerint azért fontos a fiatalkorúak biztosítása, mert a gyerekek az életkorukból adódóan rosszabbul mérhetnek fel egy-egy közlekedési helyzetet, de az iskolában vagy sportolás közben is nagyobb a baleset kockázata. A cégnél a szülők bevonhatják a szerződésükbe a gyermeküket a meglévő élet-, nyugdíjbiztosítás mellé.

Ez esetben a szülők felkészülhetnek például arra a helyzetre, ha gyermeküket éri daganatos megbetegedés: ilyen súlyos betegség esetén az akár 5 millió forintos kifizetés segítheti a családot. Emellett a biztosító támogatja az elmaradt tanulmányok pótlását is egy bekövetkező szerencsétlenség esetén.

Miután a Z-generáció tagjai, vagyis az 1990-es évek végén, illetve az után születettek állandóan mozgásban vannak, ezért számukra egy olyan csomagot alakítottak ki, amelyben a megszokott baleseti védelem mellett megtalálható például a szövődményes kullancscsípés, állatharapás miatti térítés, sőt védelmet nyújtanak sportegyesületben versenyző gyermekeknek is.

Forrás: Pénzcentrum

Scroll to Top
Scroll to Top

Központi irodánk a mai napon (2023.04.20) áramkiamaradás miatt ZÁRVA TART!

A weboldalon sütiket használunk annak érdekében, hogy igényeinek megfelelő szolgáltatásokat nyújthassunk, illetve releváns hirdetéseket jeleníthessünk meg. Tudjon meg többet​