fbpx

Az év utolsó napján keletkezik a legtöbb kár

Az ünnepi időszakban és szilveszter éjszakáján megnő az anyagi veszteséget és kárt okozó esetek száma, és nem szabad alábecsülnünk a karácsonyfa és a tűzijátékok által okozott károk összegét sem. Mielőtt káreseményünk keletkezne, érdemes átnézni, hogy milyen biztosítási fedezetekkel rendelkezünk.

Az előző 5 év téli szüneteiben a legtöbb tűzeset szilveszter napján történt, emellett a káresemények mennyiségét nézve kiemelkedik még december 27-e is. December 28-án keletkezik átlagosan a legkevesebb tűz. A legtöbb tűzesetet 2011-ben regisztrálták, a legkevesebbet 2014-ben. Azonban a tűzesetekre elmondható, hogy az átlagos kárösszegüket tekintve, ezek jellemzően nagy károk. Ennek elsősorban az az oka, hogy rengeteg gyúlékony anyaggal vesszük körbe magunkat ezekben a napokban.

Gyertya, adventi koszorú, csillagszóró, tűzijáték – csak pár elengedhetetlen kellék, amely körülvesz bennünket decemberben. „Szilveszter éjszaka mindannyian ünnepelünk, és tűzijátékokkal, petárdákkal, valamint pezsgővel köszöntjük az újévet, hogy látványosabbá tegyük az újesztendő eljövetelét. Az élmények mellett ezek a hangulatfokozók kellemetlen meglepetéseket is okozhatnak, ha nem vagyunk kellően elővigyázatosak” – hívta fel a figyelmet Szőke Tamás, az Allianz Hungária Zrt. termék- és portfólió-menedzsment igazgatója.

Ha a lehulló tűzijáték sérülést okoz az autónkon, betörik a szélvédő, vagy szilveszter éjjel megrongálják, akkor a károkra a casco biztosítás nyújthat fedezetet. Baleset miatti sérülésünk esetén az otthonbiztosítás mellé választható kiegészítő baleset- vagy egészségbiztosítás szolgáltatásai nyújthatnak segítséget.

Azonban a biztosítót mentesíti a szolgáltatási kötelezettség alól, ha az adott baleset vagy kár a túlzott alkoholfogyasztásunk következménye – ezt azért szükséges kiemelni, mert kárszakértőink számos olyan káresettel találkoznak szilvesztert követően, amelyek bekövetkezésében az alkohol jelentős szerepet játszik.

„Minden esetben figyeljünk a nyílt láng használatával járó eszközökre, sose hagyjuk azokat őrizetlenül, biztosítsuk, hogy az ünnepek és az újévbe való átlépés valóban felejthetetlen és kellemes emlékeket hagyjon bennünk és környezetünkben! Minden ügyfelünknek nyugodt, békés ünnepeket és boldog új évet kívánunk!” – zárta gondolatait Szőke Tamás.

Forrás: Piac és Profit
Scroll to Top
Scroll to Top

Központi irodánk a mai napon (2023.04.20) áramkiamaradás miatt ZÁRVA TART!

A weboldalon sütiket használunk annak érdekében, hogy igényeinek megfelelő szolgáltatásokat nyújthassunk, illetve releváns hirdetéseket jeleníthessünk meg. Tudjon meg többet​